fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apatin: Saopštenje u vezi sa problemom snabdevanja prirodnim gasom

Obaveštenje

Nakon mnogobrojnih obraćanja građana u vezi problema koje imaju sa snabdevanjem prirodnim gasom, te nemogućnosti da istim zagreju svoje domove, opština Apatin apeluje na „Srbijagas“ da u skladu sa saopštenjem koje je ta kompanija izdala, postupe u najkraćem vremenskom roku i omoguće za sve građane naše opštine nesmetanu isporuku pomenutog energenta.

„Opština Apatin je prethodne dve godine putem konkursa u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike omogućila da 150 domaćinstava naše opštine svoje kotlove na čvrsta goriva zameni novim, ekološki prihvatljivijim, dok se trenutno sprovodi projekat gde će 11 ustanova na teritoriji naše opštine takođe svoje dotrajale kotlarnice zameniti novim, na prirodan gas. Primere dobre prakse ćemo slediti i ubuduće, te se nadamo da će i Srbijagas pratiti ovaj trend, kako bismo zajedno nastavili sa idejom prelaska na ekološki prihvatljiviji način grejanja za sve naše sugrađane“, rekao je pomoćnik predsednice opštine Apatin za komunalnu oblast i ruralni razvoj Tomislav Silađi.

SAOPŠTENJE „SRBIJAGASA“

U vezi sa problemom u snabdevanju potrošača prirodnim gasom na distributivnoj gasnoj mreži niskog pritiska (DGM Apatin), koja je u nadležnosti ODS JP „Srbijagas“, Radna jedinica Novi Sad, obaveštavamo naše kupce o sledećem:

Javno preduzeće „Srbijagas“ ulaže maksimum napora da reši problem sa kojim je deo građana Apatina suočen poslednjih nekoliko dana,  a koji je nastao zbog smanjenog kapaciteta gasa u distributivnoj gasnoj mreži.

Saglasno Planu investicija preduzeća „Srbijagas“, realizacija projekta u Apatinu će započeti u najkraćem mogućem roku.

Problem koji je nasleđen od preduzeća „APA-GAS“, od kojeg je JP „Srbijagas“ preuzelo mrežu na ovom području, a koji je trenutno izražen zbog povećane potrošnje gasa zbog niskih temperatura, biće rešen izgradnjom još jedne merno-regulacione stanice.

Projektovanje ovog objekta je završeno, a njegova izgradnja  i završetak zacrtano je Programom poslovanja preduzeća „Srbijagas“ i stavljeno je u prioritetne investicione projekte preduzeća u 2024. godini.

Tagovi:
Pročitajte još: