Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Apatin: Vlasta Cenić posetio Narodnu biblioteku „Miodrag Borisavljević“

: Vlasta Cenić posetio Narodnu biblioteku „Miodrag Borisavljević“

Na samom kraju projektnih aktivnosti projekta „Čitalići 2024.“, nakon odličnih rezultata na opštinskom nivou u kategorijama „Čitalići klikeraši“ i „Čitalići kreativci“, kao i zaista sjajnih plasmana na Republičko takmičenje, Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“ iz Apatina, ugostila je istaknutog pisca za decu Vlastu Cenića, te upriličila svečanu dodelu diploma i zahvalnica svim učesnicima i njihovim mentorima.

Vlasta Cenić, neumorni pesnik raskošnog talenta, koji sve svoje pesme zna napamet, godinama obilazi Srbiju. Za njegova gostovanja uvek vlada veliko interesovanje. Do sada je napisao 25 knjiga, od kojih su mnoge nagrađivane, te se neke njegove pesme nalaze i u udžbenicima.

„Čuvarkuća“ je nova knjiga autora Vlaste N. Cenića, koja, prema njegovim rečima, ima za cilj očuvanje tradicije, kao i vrednosti koje su nam ostavljene u nasleđe, pisana je na dijalektu, ali i na književnom srpskom jeziku.

Vlasta je tokom poetske radionice o očuvanju tradicije koristio interakciju sa decom, pokazao predmete iz prošlosti, te uz muzičku pratnju na harmonici, recitovanje, pevanje, pa čak i odigrano Užičko kolo sa učenicima dobrovoljcima,  zaista je upotpunjena ova etno priča.

Nakon sjajne promocije knjige, direktorka biblioteke, Sanja Šijan i ambasador „Čitalića“, Vlasta Cenić, svečano su uručili diplome, knjige i zahvalnice svim nagrađenim učesnicima, kao i grupama sa mentorkama vaspitačicama Predškolske ustanove „Pčelica“.

Vlasta je tokom posete opštini Apatin obišao Spomen biblioteku i Zavičajni muzej u Prigrevici, Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, gde se učenicima predstavio recitovanjem nekih od svojih pesama, te je uz pratnju koordinatorke Vere Dvornić i zaposlenih u Narodnoj biblioteci  imao  priliku da vidi i druge znamenitosti grada.

Tagovi:
Pročitajte još: