Apatinke stale u Zrenjaninu

NAFTAGAS (Elemir) – ORK APATIN 27:20 (17:6)

Omladinski rukometni klub “Apatin” ipak nije uspeo da nastavi niz pobeda, te im je na put stala ekipa ženskog rukometnog kluba “Naftagas” iz Elemira. Utakmica je igrana pred praznim tribinama u Zrenjaninu i završena je rezultatom 27:20 u korist domaćina. Domaće rukometašice odlično su otvorile utakmicu, pa su na odmor otišao sa 17:6. U drugom poluvremenu, rezultat se bukvalno rečeno kretao gol za golom, i utakmica se na kraju završila sa sedam razlike u korist domaćih.

Kod gostiju, najefikasnija je bila Mačkić sa 6 golova, a kod domaćih Galin sa čak 11 pogodaka. Utakmicu su sudile Mila Avramović i Ana Marčetić iz Rume, koje su četiri puta pokazale isklučenja od po dva minuta, dvaput Apatinkama, toliko puta i igračicama ekipe “Naftagas”, uz konstataciju da su besprekorno odsudile utakmicu, pa se moraju uputiti pohvale za ovaj mladi sudijski par.

Gošće put Zrenjanina nisu žotputovale u punom sastavu, a razlog je u zdravstvenim problemima pojedinih igračica. Ovim rezultatom, Apatinke su ostale na šestom mestu sa 12 bodova, iza njih je “Trijumf” iz Srbobrana koji ima bod manje, ali i utakmicu manje. Sledeći meč ekipa Apatina gostovaće Jabuci, koja je ekipa iz vrha tabele, i sigurno je da će biti teško uzeti bodove.

Jovan Banjac