fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apatinske srednje škole prezentovale svoje programe u Svilojevu, Sonti i Prigrevici

Apatim predavanje

Opština Apatin kontinuirano radi na tome da stvori što bolje uslove za rad, učenje i unapređenje uslova u školama. S tim u vezi, dodatnu stimulaciju za rad, od 2021. godine, dobili su srednjoškolci sa odličnim uspehom, a pružaju se i druge pogodnosti, kao što su mesečna finansijska podrška za socijalno ugrožene učenike, subvencionisan prevoz i besplatna mesta u Domu učenika za srednjoškolce koji nemaju prebivalište na teritoriji opštine Apatin.

Dobri uslovi, doprineli su i tome da broj učenika koji upisuju srednje škole u Apatinu, bude značajno povećan tokom proteklih par godina, a kako bi se taj trend nastavio i budućnosti, predstavnici apatinskih srednjih škola, Sanja Sekicki i Ivica Jurišin, benefite apatinskih srednjih škola i ove godine predstavili su roditeljima osmaka po selima apatinske opštine.

“Lokalna samouprava u saradnji sa srednjim školama i ove godine će se potruditi da se nastavi trend povećanja đaka u našim školama. Prethodnih dana, benefiti koje nude Tehnička škola sa domom učenika i Gimnzija i stručna škola “Nikola Tesla” prezentovani su roditeljima osmaka u Sonti i Svilojevu, zatim u Prigrevici, a plan u narednom periodu je da zainteresovanu decu iz sela apatinske opštine dovedemo u naše škole da su uvere u sve što je prezentovano njihovim roditeljima. Prezentacije će se nastaviti u martu u Apatinu, kao i školama sa teritorije Sombora i Odžaka”, rekla je pomoćnica predsednice opštine Apatin za obrazovanje i omladinsku politiku, Milka Nikšić.

Tagovi:
Pročitajte još: