Apatinski atletičari uspešni u Zrenjaninu i Jagodini

Apatinski atletičari su i prethodnog vikenda bili aktivni. U subotu, 30. marta u Zrenjaninu je održano Prvenstvo Vojvodine u krosu.

Za apatinski klub je nastupilo osam takmičara u obe konkurencije. Osvojene su dve medalje. U trci devojčica na 200 metara, ubedljivu pobedu ostvarila je Milica Zanze, dok je Miloš Dreković u trci na 250 metara osvojio drugo mesto. Zapažane rezultate imali su Elana Ćopić i Jovana Kuridža. U trci seniora odlične rezultate ostvarili su Miroslav Pešić, Filip Demić i Živa Vijoglavin – navodi se u klupskom izveštaju.

Prvenstvo je uspešno organizovao atletski klub Proleter.

Dan kasnije, u nedelju, 31. marta održan je treći Jagodinski maraton. U trci na pet kilometara bronzanu medalju za atletski klub Apatin osvojila Jelena Rašković. Na polumaratonskoj deonici odlične nastupe zabeležili su Novica Stojanović, koji je oborio lični rekord i osvojio četvrto mesto u sveukupnom poretku. U istoj trci, peto mesto u ukupnom plasmanu i prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji osvojio je Zoran Radičanin. Saša i Zorica Antić osvojili bronzane medalje u svojim starosnim kategorijama.

Izvor i foto: somborsport.org