fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apatinski kajakaši uspešni na Majskom kupu i Kupu Srbije

Kajak

Kajakaši iz apatinskog kluba „Panonija“ su ostvarili zavidne rezultate učešćem na Majskom kupu u Novom Sadu i Kupu Srbije u Beogradu prethodnih dana.

Majski kup, tradicionalno se održava na Šodrošu, u organizaciji KK „Liman“, a i ove godine okupio je veliki broj kajakaša. Učestvovalo je preko 250 kajakaša iz dvadesetak klubova iz Srbije i zemalja regiona, a takmičari su bili podeljeni u nekoliko kategorija: pioniri, kadeti, juniori i seniori. Takmičili su se u disciplini kajaka, kanua jednoseda, dvoseda i četvoroseda, a staze su bile 200, 1000 i 2000 metara duge. Apatinska kajakašica Sonja Urtajl ostvarila je najbolji rezultat među apatinskim sportistima, osvojivši prvo mesto u trci na 200m K1, a Anja Kovačević osvojila je drugo mesto na 200m u dvosedu. Dajana Urtajl u Apatin se vratila kao druga u trci na 200m K1 i kao treća u trci na 1000m. Marko Kovačević bio je šesti u trci na 200m, u jednosedu, a na dalje takmičenje nije se plasirao Aleksandar Lončar.

Kup Srbije, održan na Savskom jezeru, na Adi Ciganliji, okupio je 130 kajakaša koji su veslali u 87 trka, na 200, 500 i 1000 metara, a takmičili su se učesnici svih uzrasnih kategorija. I ovde je Sonja Urtajl odnela ubedljivo najbolje rezultate, gde je u trci K1 na 200m stigla druga. Dajana Urtajl je u istoj trci bila četvrta, a u trkama na 500 i 1000 metara osma. Anja Kovačević osma je stigla u trci na 1000 metara. Od muškaraca, jedino je Marko Kovačević ostvario plasman, u trci K1 na 200m bio je četvrti.

Foto: Ilustracija

Tagovi:
Pročitajte još: