fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apel PSS „Sombor“: Proverom e-sandučeta do brže isplate sredstava

Poljoprivreda

Poljoprivredna stručna služba „Sombor“ uputila je apel poljoprivrednim proizvođačima koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji, da redovno (barem jednom sedmično), proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave, kako bi prihvatili rešenja koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava bržu isplatu sredstava.

– Neophodno je da poljoprivredni proizvođači prihvate i preuzmu rešenje o usvajanju zahteva za subvencije koje je isporučeno u njihovo eSanduče i ukoliko nemaju primedbe, odreknu se prava na žalbu saglasno sa uputstvom za odustanak od žalbi. Na taj način sredstva će biti brže isplaćena na korisnički račun prijavljen u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava – objasnio je Zoran Boca, savetodavac u PSS „Sombor“.

Ukoliko su poljoprivredni proizvođači podneli zahtev za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize putem platforme eAgrar (odnosno eRPG), takođe je potrebno da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave, prihvate i preuzmu rešenje o usvajanju. Odustanak od prigovora na pomenuta rešenja podnosi se prateći uputstva u delu Podnošenje žalbi i odustanak od prigovora putem platforme eAgrar (eRPG).

– U slučaju da poljoprivredni proizvođači imaju primedbe na rešenja koja im stignu u eSanduče, potrebno je da u roku od osam dana podnesu žalbu putem platforme eAgrar ili odmah dođu u PSS „Sombor“, kako bismo im pomogli da to učine – kazao je Zoran Boca.

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na kontakt telefone Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, kao i na zvaničnim veb prezentacijama Uprave za agrarna plaćanja i eAgrar. Takođe, poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti i Poljoprivrednoj stručnoj službi „Sombor“ na broj telefona 025/ 510-41-81 ili na portalu eAgrar, PSS Sombor.

Tagovi:
Pročitajte još: