Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Apple čuva davno obrisane slike? Korisnici se žale, problematično ažuriranje vratilo stare eksplicitne fotografije

iphone

Nakon ažuriranja na najnoviju iOS 17.5 verziju softvera, vlasnici iPhone telefona su pokrenuli brojne teme na forumima u kojima tvrde da su u aplikaciji galerije pronašli slike za koje su mislili da su zauvek uklonjene. U jednoj od tema se tvrdi da su pronađene eksplicitne fotografije iz 2021. godine koje je korisnik obrisao, a među odgovorima se može videti da problematično ažuriranje vraća ono što je uslikano pre čak 14 godina.

“Isto se i meni desilo”, glasi jedan od odgovora. “Šest fotografija iz različitih godina, sve prethodno obrisane”.

Nije najjasnije šta se dešava, ali imajući u vidu da neki korisnici ponovo vide fotografije koje su davno obrisane, problem sigurno ne leži u albumu nedavno obrisanih slika, u kojem se 30 dana čuva sve što je korisnik obrisao.

Problem nije vezan za određeni model telefona, niti se tiče samo fotografija. Korisnici se žale da ponovo mogu videti i druge obrisane stvari, među kojima je i glasovna pošta.

Apple se još uvek nije oglašavao, uprkos velikom broju optužbi da čuva ono što korisnici ne žele da bude sačuvano. Dok se to ne desi, spekuliše se da se problem tiče sinhronizacije sa iCloud serverima, ali kako neki tvrde da nikada nisu koristili iCloud, najbolje je da sačekamo zvanično saopštenje.

Tagovi:
Pročitajte još: