Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Apple garancija postala kraća za jednu stavku – ovu popravku od sada morate da platite

Jabuka

Standardna Apple garancija je dugo pokrivala popravke ekrana iPhone i Apple Watch uređaja u slučaju pukotine u obliku vlasi. Drugim rečima, ukoliko je pukotina samo jedna linija koja se ne grana i ne postoji očigledno mesto udarca ili vidljivo oštećenje, kompanija bi ekran popravila besplatno. Nekad bilo, sad se pripoveda.

Ranije ove nedelje, tehnološki gigant iz Kupertina je obavestio Apple prodavnice i ovlašćene servise o promeni politike. Od sada, sve pukotine ove vrste na iPhone i Apple Watch uređajima će biti klasifikovane kao slučajna oštećenja, a korisnici će biti prinuđeni da plate popravku.

Kako nijedan proizvodni proces nije savršen, nije nečuveno da ekran pukne sam od sebe. Da li Apple smatra da je uspeo da eliminiše defekte ove vrste – nije poznato, ali ukoliko se i desi, troškove će od sada snositi korisnici.

Promena pravila se trenutno odnosi samo na ekrane telefona i pametnih satova. Ukoliko korisnici primete pukotinu u obliku vlasi na svom iPad-u i MacBook-u, Apple će ove uređaje i dalje popraviti besplatno. Naravno, treba imati na umu da je serviser taj koji određuje da li kvar ispunjava kriterijume, pa čak i ako je ekran tableta ili laptopa zaista napukao sam, nije sigurno da će biti pokriven standardnom garancijom.

Ukoliko imate “šuplje ruke”, odnosno ukoliko često ispuštate svoje Apple uređaje, rešenje je AppleCare+. Nažalost, iako je ovaj plan ostvariv kod nas, zvanično ga nije moguće kupiti u Srbiji. Ako niste voljni da do njega dođete uz malo finansijske gimnastike ili iz inostranstva, alternativa je da svoj telefon stavite u zaštitnu futrolu i nadate se najboljem.

Tagovi:
Pročitajte još: