Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Apple moli hakovane korisnike da ozbiljno shvate upozorenje: “Ciljaju vas zbog toga ko ste ili čime se bavite”

Apple

Apple je proteklih dana počeo da šalje zastrašujuće upozorenje određenim vlasnicima iPhone-a u 92 zemlje. U mejlu koji je dostavljen pogođenim korisnicima gigant iz Kupertina tvrdi da su njihovi uređaji bili meta “plaćeničkog spajvera”.

Apple je otkrio da su napadači na daljinu pokušali da kompromituju njihove pametne telefone.

“UPOZORENJE: Apple je detektovao ciljani plaćenički spajver napad na vaš iPhone”, piše u mejlu u koji je imao uvid Reuters. “Apple je detektovao da ste bili targetirani od strane plaćeničkog spajvera koji pokušava da na daljinu kompromituje iPhone povezan sa vašim Apple nalogom. Verovatno je da je napad posebno usmeren protiv vas zbog toga ko ste ili čime se bavite. Iako ne može biti apsolutno siguran u tačnost detektovanih napada, Apple je ubeđen u tačnost ovog upozorenja – molimo vas da ga shvatite ozbiljno”.

Apple nije želeo da otkrije previše informacija o uzroku upozorenja, jer bi na taj način mogao da pomogne tvorcima i nalogodavcima plaćeničkog napada da prilagode svoje metode.

Reuters tvrdi da je “Napad plaćeničkog spajvera” novo ime koje Apple koristi sa pretnju koja se ranije zvala “napad sponzorisan od strane države”. Na zvaničnoj stranici Apple podrške piše da su takvi napadi veoma složeni i da njihov razvoj i implementacija koštaju “milione dolara”.

Tagovi:
Pročitajte još: