fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Argentinski predsednik na konferenciji konzervativaca u SAD, srdačno se pozdravio sa Trampom

Tramp

Predsednik Argentine Havijer Milej srdačno se zagrlio sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom, dan nakon što se sastao sa zvaničnicima administracije Džozefa Bajdena u Buenos Ajresu.

Tramp i Milej bili su glavni govornici na godišnjoj Konzervativnoj političkoj konferenciji (CPAC) u subotu, nedaleko od Vašingtona. Tokom susreta iza govornice, na snimku koji je napravio član Trampovog izbornog štaba, Milej je uzviknuo “predsedniče!” i prišao Trampu, srdačno ga zagrlio, nakon čega su se fotografisali, preneo je AP.

Milej je preuzeo predsedničku funkciju u decembru nakon što je vodio kampanju inspirisanu Trampom, sa sloganom “Načinimo Argentinu velikom ponovo” (MAGA), nalik Trampovom pokretu – “Načinimo Ameriku velikom ponovo” (MAGA).

Na snimku se čuje Tramp kako kaže Mileju: “Načinite Argentinu velikom ponovo”, na šta je Milej odgovorio “Živela sloboda”.

Milej je izrazio nadu da će se Tramp, za koga se očekuje da će pobediti na unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju, vratiti u Belu kuću, dok je Tramp nazvao argentinskog lidera “džentlmenom”. On je jedan u nizu stranih političara na CPAC-u koji su izgovorili slične stavove kao Tramp, po pitanju migracija i navodne pretnje od socijalizma.

Tagovi:
Pročitajte još: