fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Aromaterapija: Stručnjaci preporučuju da stavite krišku limuna pored kreveta

Prema aromaterapiji, limun nije samo voće, već i “magičan” sastojak koji može da podstakne fiziološke reakcije u telu.

Bogat dragocenim hranljivim materijama poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutrašnje organe.

Istraživanje je dokazalo da stavljanje iseckanog limuna uz krevet noću može da poboljša probleme s disajnim putevima i poboljša kvalitet vazduha i san.

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni pročiščivać vazduha i poboljšava kvalitet vazduha. Njegov miris smiruje nervni sistem i pomaže u smanjenju osećaja, kao i kod problema sa zapušenim nosom.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da smanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih bi svakako trebalo da probate da stavite limun pored kreveta pre spavanja. Limun jednostavno isecite na četvrtine po dužini, stavite na tanjir ili u posudicu pa stavite pored kreveta i uživajte u blagodatima mirisa ove moćne voćke.

Tagovi:
Pročitajte još: