fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

“Art okupacija” zakazana za 18. septembar

Festival Art okupacija

Umetnički festival studenata, “Art okupacija”, koji je pokrenuo Kulturni centar “Laza Kostić” još 2017. godine, održaće se 18. septembra, i u sklopu umetničkog programa okupiće studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i operske pevače sa Akademije umetnosti u Novom Sadu (Muzički i Likovni departman) i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Manifestacija će biti održana na Trgu Svetog Đorđa i u Atrijumu Gradske kuće u Somboru, u terminu od 17 do 23 h.

Studenti će, tog dana,  “okupirati” Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, i likovnim performansima.

Pored bogatog programa namenjenog publici, organizuju se programi za učesnike festivala – edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Pored studenata iz regiona, na prethodnim festivalima učestvovali su studenti umetničkih akademija iz Mađarske i Nemačke.

 

Tagovi:
Pročitajte još: