Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

“Art okupacija” zakazana za 18. septembar

Festival Art okupacija

Umetnički festival studenata, “Art okupacija”, koji je pokrenuo Kulturni centar “Laza Kostić” još 2017. godine, održaće se 18. septembra, i u sklopu umetničkog programa okupiće studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i operske pevače sa Akademije umetnosti u Novom Sadu (Muzički i Likovni departman) i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Manifestacija će biti održana na Trgu Svetog Đorđa i u Atrijumu Gradske kuće u Somboru, u terminu od 17 do 23 h.

Studenti će, tog dana,  “okupirati” Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, i likovnim performansima.

Pored bogatog programa namenjenog publici, organizuju se programi za učesnike festivala – edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Pored studenata iz regiona, na prethodnim festivalima učestvovali su studenti umetničkih akademija iz Mađarske i Nemačke.

 

Tagovi:
Pročitajte još: