fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Atletičari iz Apatina nastavljaju da nižu uspehe

Sport

Atletski klub „Apatin“ iz vikenda u vikend nastavlja da ređa uspehe na takmičenjima širom zemlje.

Naime, na dvodnevnom Prvenstvu Srbije, održanom u Kruševcu prošlog vikenda, seniori AK „Apatin“ imali su tri predstavnika. Đuro Borbelj bio je šampion na trci na 5000 metara, kao i vicešampion u trci na 3000 metara. U trci na 5000 m učestvovali su još i Aleksandar Stajić, koji je osvojio osmo mesto i Miroslav Pešić, koji je osvojio deveto mesto.

Na 13. Noćnom maratonu u Novom Sadu, na kojem su održane trke na 42 kilometra, 21 kilometar i 5 kilometara, Apatinci su imali nekoliko predstavnika. U trci na 42 km, Zoran Marković je izvojevao ubedljivu pobedu, a Zoran Škorić zauzeo je 35. mesto. Kad je u pitanju trka na 5 km, Dušan Krstić je ostvario pobedu u ukupnom plasmanu, dok je Aleksandra Burkanović, u ženskoj konkurenciji, bila trećeplasirana.

Najmlađi apatinski atletičari, pod trenerskom palicom Marije Bubalo i Bojana Tomaševića, trenutno vrše pripreme za jesenji deo takmičenja, a u prvom delu ove godine ostvarili su zavidne rezultate, na takmičenjima u Crvenki, Sremskoj Kamenici, Sremskoj Mitrovici, Apatinu i Beogradu.

Tagovi:
Pročitajte još: