fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Avio-kompanija će dopustiti mačkama i psima da lete u kabinama uz svoje vlasnike

Pas

Aviokompanija Virgin Airlines planira da omogući putnicima da sa sobom u avion povedu svoje krznene ljubimce. Ako dobiju zeleno svetlo, postaće prva avio-kompanija u Australiji čiji će putnici, kroz 12 meseci, moći da lete sa svojim ljubimcima u kabini aviona.

U saopštenju za javnost pod naslovom “Cat’s Out The Bag”, avio-prevoznik je objavio svoju nameru da bude “prvi avio-prevoznik u Australiji koji će obavljati letove s kućnim ljubimcima”.

U anketi sprovedenoj na društvenim mrežama 2021. godine, 85 odsto pratilaca Virgin Airlinesa glasalo je za to da avio-prevoznik pusti kućne ljubimce u kabine aviona. Dodatnih 57 odsto izjavilo je da bi leteli češće kada bi ta usluga postala stvarnost.

Ulazak u kabine bio bi dozvoljen samo manjim pasminama pasa i mačkama, a životinje će morati stati u prostor ispod sedišta. Takođe, ljubimci će morati da budu u nosiljkama i neće im biti dozvoljeno da šetaju po avionu ili da sede vlasnicima u krilu.

Oni koji se odluče za ovu opciju moraće da plate dodatnu naknadu, ali njen iznos još nije poznat.

Inače, većina velikih prevoznika u Severnoj Americi već nudi uslugu prevoza kućnih ljubimaca u kabini, ali samo na domaćim letovima, prenosi Index.hr.

Tagovi:
Pročitajte još: