fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Balkan spa samit od 10. do 12. oktobra u Beogradu

Spa

Jedan od najvećih poslovno stručnih događaja u regionu posvećen zdravstvenom turizmu i novim metodama u prevenciji, lečenju i rehabilitaciji u banjama Balkana – Balkan spa samit, biće održan u Beogradu od 10. do 12. oktobra.

Zemlje Balkana imaju veoma jaku zajedničku tradiciju i kulturu banja i klimatskih mesta. Više od dva veka banjski lekari na Balkanu ispituju blagotvorno dejstvo prirodnog lekovitog faktora na ljudski organizam, da bi danas imali banjsku medicinu kojom se opravdano mogu ponositi.

Ove zemlje su, s druge strane, oduvek bile politički i geografski blisko povezane. Balkan se vekovima unazad svrstava u deo Evrope čiji narodi dele gotovo istovetne etničke karakteristike, od gastronomije preko muzike i jezika do običaja. Balkan je izdašno nagrađen prirodnim resursima i atrakcijama, u većini slučajeva nedovoljno iskorišćenim.

Svaki narod na Balkanu smatra da živi u najlepšoj i prirodom najbogatijoj zemlji i tako čini veliku grešku – svi smo ponosni na neiskorišćeni potencijal koji posedujemo, navodi se u najavi ovog značajnog događaja.

Organizator Balkan spa samita je Udruženje banja Srbije, a pokrovitelj Vlada Republike Srbije – Ministarstvo za turizam i omladinu. Strateški partner ovogodišnjeg Samita je Turistička organizacija Srbije.

Tagovi:
Pročitajte još: