Beauty trikovi koji će vas spasiti kada kasnite

Nema brige u žurbi!

Svakom od nas se barem jednom dogodilo da kasnimo na posao ili neki dogovor u gradu. U tom trenutku je najvažnije što pre izleteti iz kuće – tada svu svoju beauty rutinu ostavljamo sa strane! Ali , postoje oni mali trikovi koji će nam svaku žurbu olakšati!

Kada smo u gužvi i želimo što pre izjuriti iz kuće, tada pravimo najviše grešaka. Često pri nanošenju ruža ili sjaja nemamo mirnu ruku zbog čega najčešće pređemo preko ruba usana. Kako popraviti tu grešku, a pri tome ne skinuti podlogu? Na tanku četkicu nanesite malo korektora i prođite preko greške.

sminka trik

U žurbi najčešće pogrešno nanesemo i maskaru – nemirnom rukom najčešće nanesemo više maskare na kapke nego na trepavice. Kako biste to izbegli prislonite na trepavice karticu  jer ćete tako višak maskare naneti na karticu koju lako možete obrisati.

Ako nemate vremena za podvlačenje crte tušem ili olovkom za oči, koristite upravo maskaru. U ovom slučaju slobodno dopustite da vam se maskara preslika na gornji kapak pa sačetkicom za nanošenje tuša izvucite crtu nastalu upravo od maskare.

Ruž jarkih boja čini čuda! Kad nemate vremena posvetiti se svom make upu, dovoljno je da nanesete upadljiv ruž koji će uneti svežinu na celo lice.

Kako bi vam se lak na noktima brže osušio, nakon dve minute uronite prste u čašu s hladnom vodom i kockicama leda.