Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Bela kuća: Severna Koreja ne želi da razgovara o nuklearnom naoružanju

Bela kuća

SAD ne vide spremnost Severne Koreje da prihvati ponudu Vašingtona da održi razgovore o svom programu nuklearnog naoružanja, ali ponuda je i dalje otvorena, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.
„Do danas nisu pokazali nikakvu volju za razgovore“, rekao je Kirbi novinarima u Beloj kući.

Severna Koreja predstavila je danas nove, manje nuklearne bojeve glave, a lider te zemlje Kim Džong Un posetio je Institut nuklearnog naoružanja i pozvao na povećanje proizvodnje te vrste oružja, javila je danas državna severokorejska agencija KCNA.

Kim Džong Un je istakao da neprijatelj Severne Koreje nije nijedna država ili posebna grupa ljudi, već sam rat i nuklearno razaranje, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, politika proširenja nuklearnog arsenala Severne Koreje je usmerena isključivo na odbranu zemlje i regionalnog mira i stabilnosti.

Severna Koreja je u ponedeljak ujutro ispalila dve balističke rakete kratkog dometa u more, kod svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska.

Ove rakete lansirane su uoči dolaska američkog nosača avoina u Južnu Koreju.

U 2022. lansirala je više od 90 raketa – najviše u jednoj godini – uprkos tome što je podvrgnuta nizu sankcija UN, SAD, EU i susednih zemalja.

Tagovi:
Pročitajte još: