Beretini za nijansu bolji od Karačeva!

Italijan Mateo Beretini pobedio je Rusa Aslana Karačeva u finalu Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu rezultatom 2:1 (6:1, 3:6, 7:6) u setovima, posle 2 sata i 27 minuta igre.

Na ovaj način Beretini je došao do svoje četvrte titule u karijeri, a treće na šljaci. 

Prvi set ubedljivo je pripao Beretiniju rezultatom 6:1. Od rezultata 2:1 u gemovima za Beretinija, na terenu je postojao samo Beretini. Vezao je Beretini naredna četiri gema, uzevši u tom periodu čak dva puta brejk Karačevu.

U drugom setu videli smo sasvim drugačijeg Karačeva od onoga kojeg smo gledali u prvom setu. Nakon što je poveo sa 1:0 u gemovima, odmah je uzeo brejk Beretiniju i na svoj servis potvrdio uzeti brejk za 3:0 u gemovima. Pametnom igrom nije ispustio stečenu prednost do kraja seta, iako je Beretini imao dve brejk lopte u sedmom gemu. Drugi set dobio je Karačev rezultatom 6:3.

Treći odlučujući set bio je prava gladijatorska borba između ova dva odlična tenisera. Svako je uzimao gem na svoj servis do četvrtog gema, a onda je Beretini uzeo brejk Karačevu i poveo sa 3:1 u odlučujućem setu. Međutim, Karačev već u sledećem gemu uzvraća brejkom, smanjuje rezultat i na svoj servis dolazi do izjednačenja 3:3. Potom sledi period igre u kojem su obojica čvrsto držali svoj servis, što je na kraju uslovilo da se meč odluči u taj-brejku. Taj-brejk ubedljivo je dobio Beretini, a samim tim i meč. Rezultat u taj-brejku bio je neverovatnih 7:0 za 10. igrača sveta i konačnih 7:6 u trećem setu. 

Milan Grahovac