fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Biće i 1.000 traktora na putu: Farmeri u Italiji ne posustaju, nezadovoljstvo i dalje raste!

Protest poljoprivrednika

Italijanski poljoprivrednici koji su organizovali proteste širom zemlje danas su se podelili na provladine i antivladine pristalice, nakon što je premijerka Đorđa Meloni obećala pomoć tokom razgovora sa poljoprivrednim udruženjima u petak.

– Jučerašnji sastanak u ministarstvu je loše prošao, dobili smo samo obećanja. Zato je još više vozila na putu i dovešćemo do 1.000 traktora – rekao je potparol grupe “Riscatto Agricolo” Andrea Papa.

Papa je dodao da je ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida u petak došao na skup nepozvan i da je dočekan zvižducima.

Drugi članovi “Riscatto Agricolo”, između kojih je Roberto Rozati, imaju drugačije gledište na jučerašnje sastanke s premijerkom i ministrom poljoprivrede, prenosi Rojters.

– Juče se dogodilo mnogo stvari. Sa moje tačke gledišta, to je bio pozitivan dan. Danas ćemo u garnizonu sagledati situaciju i zajednički odlučiti kako dalje – rekao je Rozati i istakao da je Lolobriđida obećao da će za poljoprivrednike “vrata uvek biti otvorena”.

Italijanski farmeri, kao i njihove kolege širom Evrope, organizovali su proteste kako bi iskazali protivljenje politici jeftinog uvoza, visokih troškova i niskih cena poljoprivrednih proizvoda, za koje tvrde da ih promovišu država i EU.

Tagovi:
Pročitajte još: