fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Bivši Twitter ima novu opciju koju verovatno nikada nećete koristiti, zato evo kako možete da je isključite

Twitter

Korisnici Apple-ovih pametnih telefona, odnosno uređaji koji koriste iOS operativni sistem, u oktobru 2023. godine dobili su mogućnost da koriste audio i video pozive putem internet platforme X, odnosno bivšeg Twitter-a. Istu mogućnostu od sada imaju i korisnici Android uređaja.

Video razgovori su, kao nova opcija na X-u, najavljeni još u augustu prošle godine, kao deo planova vlasnika platforme Ilona Maska da napravi “aplikaciju za sve”.

Ta ideja, o “aplikaciji za sve”, međutim, pada u vodu zbog činjenice da je nova opcija prvenstveno dostupna premijum pretplatnicima, odnosno onima koji za korišćenje platforme X izdvajaju 8 dolara mesečno, odnosno 84 dolara godišnje. Ustvari, svi korisnici će moći da primaju pozive, ali će samo pretplatnici moći da pozivaju svoje kontakte.

A kome su aplikacije kao što su Viber, WhatsApp ili Zoom i Teams, dovoljne za svakodnevnu komunikaciju dovoljne, lako mogu da deaktiviraju audio i video pozive na X-u u meniju podešavanja.

Samo treba sa prate sledeće korake: Settings >Privacy and safety >Direct messages, što je meni u kome se nalazi opcija za uključivanje i isključivanje audio i video poziva.

Takođe, moguće je kontrolisati i to ko sve može da vas zove. Ograničenja mogu da se odnose na kontakte iz imenika, verifikovane korisnike i kao i one korisnike X-a koje pratite. Ograničavanjem potencijalnih pozivalaca možete izbeći neželjene pozive, pošto pozivaocima nije potreban vaš telefonski broj kako bi vas pozvali.

Tagovi:
Pročitajte još: