Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Bodljikava žica i školske torbe ne idu zajedno: Moćna poruka Ane Galjak sa KiM

ljudi

U ime zdravstvenih radnika iz Zvečana jutros se na protestu građana obratila Ana Galjak, profesorka srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi u Zvečanu.

Ona je istakla da je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ situacija takva da naša deca nemaju pravo na slobodu i da je nemoguće ostati nem na ono što se njima dešava jer su bez slobode i prava na normalno učenje i detinjstvo.

-Šaljem poruku čitavom čovečanstvu da naša deca kao i druga deca na svetu imaju pravo na mir i da su ovde u okruženju nemogući uslovi za rad i boravak naše dece i školi. Ne idu zajedno bodljikave žive i ranci i umesto da naši maturanti pevaju pesme i da se čuje dečja graja, mi slušamo kako se bacaju šok-bombe i kako se dešava nešto strašno. Svedoci smo svega toga i teško nam je što naša deca nemaju prvao na detinjstvo i mir, a to je temeljno civilizacijsko pravo koje treba da se poštuje, istakla je Ana Galjak na protestu okupljenih građana u Zvečanu koji su jutros na protestu istakli parole sa natpisima „Zašto mi Kurti snajperom nišani dete“, „Hoćemo mir a ne šok bombe“ i dr…

Inače, iznad Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu koja se nalazi u ulici ispod zgrade opštine Zvečan takođe su stacionirani pripadnici KFOR-a zbog čega se nastava u ovoj kao i ostalim školama na severu Kosova i Metohije ne odvija već nedelju dana. Otkazane su i sve maturske proslave za srednjoškolce na ovom području.

Tagovi:
Pročitajte još: