fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Bogat program Kulturnog centra Apatin za predstojeći vikend

Kulturni centar Apatin

Tokom narednog vikenda, žitelje Apatina očekuje mnoštvo događaja koji će ulepšati predpraznične dane. Bogat kulturno-umetnički program Kulturnog centra Apatin nudi sadržaj za sve starije, ali i najmlađe sugrađane.

U galeriji “Meander”, u petak 17. Decembra, biće otvorena izložba radova strip autora publikovanih u časopisu “Stripolis”. Ovaj časopis je formiran pre 13 godina, sa ciljem pomeranja stripa ka središtu marketinga, a publika će na izložbi moći da vidi radove poznatih autora kao što su Edmond Boudoin, Carlos Nine, Yuko Shimizu, Pablo Auladel, Toc Fetch, Oswal. Izložbu će otvoriti akademski slikar i urednik časopisa Branko Đukić, a za posetioce je pripremljena i mala radionica stripa.

Istog dana, u 19 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra Apatin, održaće se “Godišnji koncert”, u realizaciji Kulturno-umetničkog društva “Carza” iz Apatina, na kome će publika moći da se zabavi i uživa uz tradicionalne srpske igre i pesme. Gost koncerta je KUD “Dr Mladen Stojanović” iz Mladenova, a ulaznice za ovu manifestaciju će se prodavati po ceni od 250 dinara.

Za najmlađe, u subotu, 18. decembra, pripremljena je predstava pod nazivom ”Novogodišnja želja jednog zloćka”, koja će se igrati u Velikoj sali Kulturnog centra u dva termina, i to od 10 i 12 časova. Cena ulaznice je 150 dinara.

Za ljubitelje pisane reči, takođe u subotu, u Maloj sali Kulturnog centra Apatin, sa početkom od 18 časova, održaće se promocija knjige “Sećanja i ljubavi” autora Aleksandra Tokovića. Moderator večeri je Dušan Gladić, pisac i umetnik, a gosti večeri su Pera Stojančev, glumac Narodnog pozorišta Sombor i VIS Veselice iz Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: