Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Bogat program tokom četiri dana „Somborskog filmskog festivala“

Somborski filmski festival

Šesti po redu „Somborski filmski festival“ biće održan u periodu od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor. Ovogodišnji festival nosiće slogan „Nije lako kad si mlad“, a selektor programa je Dejan Dabić.

Tokom četiri festivalska dana predviđen je bogat program, a prema najavi planirano je i održavanje pretfestivalskog programa, 10. i 11. jula.

Program ovogodišnjeg festivala činiće domaći i filmovi iz regiona, a biće podeljen u četiri selekcije – Glavni takmičarski program, „Selekcija filmova mladih autora“, „Panorama slovenačkog filma“ i „Kad bi Sombor bio Holivud“.

Svečano otvaranje Festivala najavljeno je za 11. jul u 20.30 časova u Atrijumu Gradske kuće, nakon čega će uslediti projekcije filmova „Još jedan dan“ Radivoja Bukvića, „Ruski konzul“ Miroslava Lekića i „Ekskurzija“ Une Gunjak.

Narednog dana festivala, 12. jula, zainteresovani sugrađani moći će da pogledaju film „Jorgovani“ Siniše Cvetića, „Videoteka“ Luke Bursaća, te projekcije filmova „Hortikultura“ Vladimira Sojata i „Besne lisice“ Borisa Jurjaševića.

Subota, 13. jul rezervisana je za četiri projekcije – „Za danas toliko“ u režiji Marka Đorđevića, „Pelikan“ Filipa Herakovića, „Ita Rina – diva iz Divače“ Marte Frelih i „Živi i zdravi“ Ivana Marinovića.

Poslednjeg dana „Somborskog filmskog festivala“, u 20.30 časova biće upriličeno svečano zatvaranje festivala i dodela nagrada, nakon čega je najavljen koncert Mine Lazarević.

Najavljeno je da će u okviru Festivala biti upriličen i prateći program. „EsPresso u 11“ biće održan u petak 12. jula i subotu 13. jula u bašti Des Arta, sa početkom u 11 časova. Promocija knjige Nemanje Sarača „Kako sam otkrio Ameriku“, planirana je za petak 12. jul, u Svečanoj sali Županije. Početak programa najavljen je za 19 časova.

Tagovi:
Pročitajte još: