Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Bokseri na prijemu kod gradonačelnika

Bokseri na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković i predsednik sportskog saveza Grada, Miloš Mijić, upriličili su prijem za sportiste i predstavnike Bokserskog kluba „Sombor“ koji su ostvarili izvanredne rezultate na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke u Sarajevu i na finalu Kupa Srbije koji se održao na Zlatiboru.

Tokom prijema, gradonačelnik Ratković je mladim i uspešnim sportistima čestitao na ostvarenim rezultatima, te poručio da je Sombor ponosan na njih i da će uvek imati podršku lokalne samouprave kada su pohodi na nove uspehe i medalje u pitanju.

„Velika mi je čast što imam priliku da upriličim još jedan svečani prijem za vas iz razloga što ste ponovo ostvarili izvanredne rezultate, koje ostvarujete redovno, ne samo u ovoj godini, nego i u prethodnim godinama, gde ste proslavljali ime Sombora, kako u Srbiji, tako i van nje. Kao Gradu, nama je bitno da se što više mladih bavi sportom i to je nešto na čemu radimo i na čemu ćemo raditi i u budućnosti. Vi ste naši česti gosti i pravi ste primer vrednog i predanog rada, discipline i želje da se bude najbolji, motivišući i druge mlade sugrađane koji bi želeli da se bave sportom. Želim vam puno sreće i uspeha u budućnosti i da osvojite još mnogo medalja s kojima ćete pored svog kluba, slaviti i ime Grada Sombora i države za koju se borite“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Na ostvarenim uspesima u prethodnom periodu, čestitke su uputili i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i predsednik Sportskog saveza Miloš Mijić. Na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke u Sarajevu, BK „Sombor“ predstavljalo je troje takmičara, Nataša Lukić i Veljko Ristić koji nisu uspeli da dođu do medalje i Nikola Bogatinovski koji je osvojio bronzanu medalju. U uvodnom delu takmičenja Bogatinovski je ostvario dve pobede ali to nije bilo dovoljno da uđe u finale. Ipak, hrabrom i kvalitetnom borbom izborio se za bronzanu medalju i učinio svoj klub i svoj grad ponosnim.

Kada je reč o Kupu Srbije koji se održao na Zlatiboru, na kome je učešće uzelo devet klubova, BK „Sombor“ je predstavljalo 15 takmičara. Tokom takmičenja, somborski klub je proglašen za „Zlatni klub Srbije 2024“, a pripao im je i pehar najboljeg tima Kupa Srbije. Takođe, za zlatnog boksera 2024. godine proglašen je Jovan Nikolić, takođe iz BK „Sombor“.

Prijemu BK „Sombor“ prisustvovali su i predstavnici sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, te Nebojša Neša Vuković, bivši bokser i bokserski menadžer, autor knjige „Legende jugoslovenskog i srpskog boksa“.

Tagovi:
Pročitajte još: