Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Borba protiv ilegalnih migracija: Sastali se predstavnici MUP Srbije i Mađarske – “Mi nismo komšije, već istinski prijatelji”

Obilazak prelaza

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević i zamenik ministra unutrašnjih poslova Mađarske Bence Retvari istakli su danas tokom obilaska graničnog prelaza Preševo, da se na iregularne migracije efikasno može odgovoriti samo zajednički, bliskom saradnjom svih nadležnih organa u regionu i šire.

Vasiljević i načelnik Uprave granične policije Dragan Samolovac sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Mađarske obišli su mađarski policijski kontingent koji zajedno sa srpskim kolegama brine o zaštiti granice Srbije sa Severnom Makedonijom kako bi se sprečile iregularne migracije.

Pomoćnik direktora policije Vasiljević, na sastanku koji je prethodio obilasku patrola, istakao je da je u prethodnom mesecu uočen porast iregularnih migracija, naročito na zapadnobalkanskoj ruti, saopšteno je iz MUP Srbije.

– Takva situacija jasno ukazuje da samo zajedničkim odgovorom i bliskom saradnjom naših službi, svih organa za sprovođenje zakona u regionu i šire, možemo adekvatno i efikasno odgovoriti na sve bezbednosne izazove i stvoriti bezbednije okruženje za sve naše građane – rekao je Vasiljević.

On je dodao da MUP preduzima niz različitih mera u borbi protiv iregularnih migracija kroz angažovanje dovoljnog broja policijskih službenika u saradnji sa međunarodnim partnerima i agencijama.

Vasiljević je zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj saradnji i istakao posvećenost jačanju dobrosusedskih odnosa i regionalne bezbednosti.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Mađarske Bence Retvari istakao je značaj zajedničkog rada Srbije, Mađarske i Austrije na očuvanju bezbednosti spoljnih granica.

Prema njegovim rečima, saradnja Srbije i Mađarske poslednjih godina je na zavidnom nivou.

– Mi nismo komšije, već istinski prijatelji koji zajedničkim radom postižu vidljive rezultate koji doprinose većoj bezbednosti građana obe zemlje – kazao je Retvari.

Istakao je da će Mađarska pokušati da privuče još neku od zemalja Evropske unije da se priključi trilateralnom sporazumu, ”kako bismo bili još snažniji u borbi protiv iregularnih migracija”.

Mađarski kontingent angažovan je na osnovu trilateralnog sporazuma Srbije, Mađarske i Austrije, dodaje se u saopštenju MUP.

Tagovi:
Pročitajte još: