Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Boring Phone: Kako izgleda telefon napravljen da ga ne koristite

Boring Phone

U eri pametnih telefona, uređaja kojima posvećujemo veliku količinu naše pažnje, čini se da sve manje uživamo u malim stvarima. Zato se HMD, proizvođač Nokia telefona, udružio sa kompanijama Heineken i Bodega kako bi napravio veoma interesantan, ali u isto vreme krajnje dosadan telefon, i to u bukvalnom smislu. Upoznajte Boring Phone.

U pitanju je uređaj na preklop, zasnovan na Nokia 2660 Flip modelu iz 2022. godine, koji želi da pokaže ljudima da njihov društveni život može biti bogatiji kada se manje toga nalazi na njihovom telefonu. Drugim rečima, u pitanju je telefon za one koji žele da se upuste u digitalnu detoksikaciju.

Kućište Boring Phone-a izrađeno je od providne plastike. Na sebi poseduje dva ekrana čije dužine dijagonala iznose 2,8 i 1,77 inča, kameru rezolucije 0,3 MP, kao i 3,5-milimetarski konektor za slušalice.

Kako bi se distrakcije svele na minimum, korisnički interfejs je monohromatski, a funkcije koje telefon nudi su najosnovije. Komunikacija se vrši putem T9 tastature, poziva i SMS poruka. Pregledača interneta nema, a ukoliko vam je potrebna navigacija, Heineken preporučuje da pitate svoje prijatelje.

Boring Phone takođe želi da ljude odvoji od mobilnih igara koje izazivaju zavisnost, pa je jedini vid ove vrste zabave kultna “Zmijica”.

Na raspolaganju je i FM radio, podrška za 2G, 3G i 4G povezivanje, kao i baterija kapaciteta 1.450 mAh, za koju proizvođač piva kaže da može “preživeti” i after-after-party.

Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, Boring Phone se neće naći u prodaji, već je u pitanju promotivni proizvod koji će biti razdeljen u 5.000 primeraka. Oni koji ne budu među dobitnicima, a kojima se sviđa ideja digitalne detoksikacije, će od juna moći da preuzmu aplikaciju koja će svaki pametni telefon pretvoriti u “dosadan”.

Tagovi:
Pročitajte još: