fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Braća Čabrilo iz Bezdana brane boje reprezentacije na SP u rukometu

Juniorski reprezentativci Srbije nalaze se u Atini, gde se od 20. juna do 2. jula, održava Svetsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Mladi rukometaši prve dve faze takmičenja igraju u grčkoj prestonici, ali sa mislima usmerenim na završnicu koja se igra u Nemačkoj.

Među izrabranicima Đrođa Teodorovića, nalaze se i dva brata – Veljko i Vojin Čabrilo.

Srbija je na bratsku vezu već navikla jer godinama braća Ilić porodično nose nacionalni dres, ali se to sada sa seniorske prenelo i na juniorsku selekciju. Uprkos razlici u godinama (Veljko je dve godine stariji od Vojina) – braća Čabrilo su zasluženo na spisku odabranih.

“Mnogo nam znači i velika je čast za našu porodicu što smo zajedno u repreznetaciji! Tako je i kada je samo jedan od nas dvojice deo nacionalnog tima, a kamoli sada kada smo kao rođena braća tu. Iskoristićemo to na najbolji mogući način i predstavljati našu kuću kako smo i vaspitavani”, započinje stariji Veljko, koji svojim stavom i odnosom pokazuje vrlo zaštitnički odnos prema mlađem bratu.

Vojin je u starijem bratu pronašao inspiraciju i pratio ga u svemu, pa je tako došlo i do bavljenja rukometom.

”Čim sam čuo da je stariji brat počeo da trenira, odmah sam rekao roditeljima da želim i ja sa njim! Krenuli smo zajedno i mogu slobodno da kažem da sam ceo život proveo gledajući njega i igrajući rukomet sa njim. Drago mi je što sam sa njim u reprezentaciji jer posle ko zna koliko godina u različitim klubovima, opet smo u prilici da igramo u istom timu.”

Kod kuće, rukomet nije jedini sport uz koji braća provode svoje slobodno vreme.

”Retko smo zajedno kod kuće, ali kada imamo priliku vreme posvećujemo roditeljima i sestri. Međutim, tokom letnje pauze stalno smo sa nekom loptom, tenis, basket, stoni tenis, šta god nam padne pod ruku”, objašnjava Veljko.

Tu se već nazire rivalitet i primetno je da mlađi brat svim silama pokušava da bude bolji u tom skoru.

”Ja sam bolji u basketu iako smo ga davno igrali, ali sad bih ga tek dobio jedan na jedan.”

Veljkova replika ubrzo je usledila da ga Vojin gotovo nikada nije pobedio ni u jednom sportu.

Kako generacija koju predvodi Toni Đerona često ističe da je reprezentacija isto što i porodica, po atmosferi u juniorskoj ekipi može se reći isto, ali i po odnosu dva brata iz porodice Čabrilo.

Tagovi:
Pročitajte još: