Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Branko i Stanko u svetu atoma“

Iz štampe je izašao roman za decu „Branko i Stanko u svetu atoma“, autora našeg sugrađanina Nemanje Bojanića i njegovog kolege Vuka Rajovića.

Ovaj roman za decu prati avanturu dvojice dečaka, Branka i Stanka, kroz čudesni svet atoma i molekula. Prelazeći prepreke koje im se nalaze na putu, dečaci se susreću i uče o osnovnim pojmovima iz hemije kao što su elektron, proton, neutron, hemijska veza, mol, jon, orbitala, periodni sistem elemenata… Moraće da rešavaju zagonetna pitanja, da napregnu mozak kako bi savladali osnovne NTC tehnike učenja, da izračunaju maseni udeo i odrede da li je teži mol jabuka ili Mesec, da nauče šta je eksponencijalni zapis i kako se skraćuju brojevi, a sve to da bi se iskobeljali iz lavirinta u koji ih je poslao profesor Nač de Traak i da bi se domogli titule superheroja i moći koje ta titula donosi.

Naš sugrađanin Nemanja Bojanić i njegov kolega Vuk Rajović su diplomirani inženjeri tehnologije i studenti doktorskih studija na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu. Više od godinu dana rade kao predavači na radionicama NTC sistema učenja, sa decom uzrasta od trećeg do osmog razreda. U radu sa decom ustanovili su da su prirodne nauke, naročito hemija i fizika, najčešći problem za razumevanje i učenje. Stoga su, povezujući svoju struku i iskustvo koje im pruža rad sa decom, pokušali da približe osnovne pojmove iz hemije, učine ih zanimljivijim i pojasne ih na novi način. Zato je ova knjiga pogodna kako za decu osnovne škole, tako i za sve one koji na lak i zabavan način žele da savladaju osnove hemije.

Uskoro se očekuje da prvi primerci dospeju i u knjižare, kao i prve promocije – navodi se u dopisu.

Tagovi:
Pročitajte još: