Bratstvo minimalcem pobedilo Borac iz Sakula

Susret između Bratstva 1946 i Borca iz Sakula protekao je u apsolutnoj terenskoj dominaciji Prigrevčana koji su stvarali prilike, ali ih i olako promašivali. Bunker gostiju odolevao je tokom prvog poluvremena i izabranici trenera Sretena Vilotića nisu uspeli da pronađu šupljinu u zgusnutoj odbrani Borca koji se tokom susreta branio svim raspoloživim snagama.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 48. minutu domaćin je poveo. Korner sa desne strane, po već ustaljenoj praksi, izveo kapiten Srđan Vuković. Njegova lopta je došla do Stamenkovića koji je manirom rasnog strelca zahvata glavom i šalje u nebranjeni deo Ćuruvijinog gola. Do kraja susreta ređale su se prilika za domaćina, ali je u ovom susretu realizacija bila slabija strana Bratstva 1946, pa ostaje žal što se rezultatnije promeniio, pogotovo nakon izglednih prilika Miloša Savanovića u 55. i 85. minutu. U prvom slučaju pogodio je prečku, a u finišu susreta izbio je sam ispred golmana Babina i kada se očekivao siguran pogodak slabo je šutirao.

U narednim kolima za Prigrevčane su utakmice od velikog značaja. Već u subotu gostuju u Novim Banovcima drugoplasiranom Omladincu i to je derbi kola. Nakon toga domaćini su trenutno četvrtom na tabeli Kabelu iz Novog Sada i od ove dve utakmice mnogo toga će zavisiti. Inače na tabeli vodi Hajduk sa 29, Omladinac ima 28, Kabel 26, Bratstvo 1946 25 bodova.

Izvor: Radio Dunav