fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Briga me da li je prvi ili drugi, on je Novak Đoković! Medvedev se već predao!

Danil Medvedev

Savladao je Danil Medvedev u polufinalu US opena aktuelnog šampiona Karlosa Alkaraza i tako iznenadio javnost što u borbi za titulu neće gledati “derbi meč” mladog Španca i Novaka Đokovića.

Iako su mnogi priželjkivali još jedan okršaj Novaka i Karlitosa, Medvedev mu se revanširao za dva teška poraza ove sezone, a nakon trijumfa je istakao da ga statistika ne zanima, kao ni to što je upravo 2021. godine u finalu savladao Novaka.

– Mislim da je jedini način da to iskoristim, kao što sam rekao, jeste da Novak, kada izgubi, nikada nije isti posle. Dakle, drugačiji je. Mentalitet je drugačiji. Zato ima 23 Grend slem titule, šta god, mastersa, nedelja na prvom mestu. Biće 10 puta bolji nego što je bio tog dana. Moram i ja da budem 10 puta bolji, ako želim da ga pobedim. To je ono što ću pokušati da uradim – rekao je Medvedev.

Rus se prisetio i tog finala i završnog udarca, za titulu.

– Najjača uspomena mi je poslednji servis, jer sam napravio neke duple greške, mislim dve ili tri na meč loptama. 40:15, dupla. Morao sam da serviram i odigram poen. Ubacujem servis. Vidim da sam pogodio. Vidim ga daleko od lopte i nekako uspeva da dodirne lopticu. Skoro da je prošla. Oh, Bože. Nije prošlo. To je najveća uspomena.

Medvedev i Novak su do sada igrali 14 puta, a srpski teniser je imao više uspeha, 9-5. Međutim, Rus ima bolji skor kada je srpski teniser prvi na listi, pa se na tu temu i našalio.

– Smešno je to što kažeš. Statistika. On još uvek nije broj jedan. Ali dobro, ako želimo da se našalimo, misliću da je od sledećeg ponedeljka prvi, tako da bude kao da igram protiv broja jedan. Generalno, ne znam ove statistike. Mislim da nema puno veze sa onim što se dešava na meču. Kao što sam rekao, baš me briga da li je on broj jedan ili dva. On je Novak Đoković i želim da pokušam da ga pobedim – sa osmehom je zaključio je Danil.

Finale je na programu u nedelju od 22 sata.

Tagovi:
Pročitajte još: