Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Brinite o njima: Uz pomoć ova tri saveta, usne će vam ostati hidrirane i tokom zime

Usne

Iako je kožu uvek neophodno negovati, onoj koja se nalazi na određenim područjima je zimi nega dodatno potrebna.

Jedna od tih regija su i usne.

Za brigu o njima uvek možete da iskoristite hidratantnu kremu za usne.

Ona će ih svakako održati mekanim, ali nije jedino što možete da upotrebite u ovoj “borbi”.

Uvek možete da upotrebite i još neki preparat, ali i da primenite ova tri saveta koja će vam obezbediti hidrirane usne tokom cele zime:

Pijte vodu

To je verovatno najjednostavniji i najjeftiniji korak koji možete da preduzmete da hidrirate svoje usne i celo telo. Dovoljno je 8-10 čaša vode dnevno, jer vaša koža (čak i na usnama) ostaje hidrirana i blistava, posebno sada, zimi, kada vreba dehidracija.

Ne zaboravite na piling

Po istoj logici da piling deluje na kožu lica i tela, deluje i na usnama. Mrtve ćelije se uklanjaju sa njihove površine, ostavljajući kožu mekšom nego ikad. Iz tog razloga, obavezno uradite piling usana otprilike jednom nedeljno bilo ujutru ili uveče. Dodatni savet: Da biste ih još više zaštitili nakon pilinga, obavezno nanesite balzam za usne koji sadrži hidratantne i lekovite sastojke kao što su vitamin E i bademovo ulje.

Čuvajte svoje usne noću

Uključivanje nege usana u svoju večernju rutinu lepote je najbolja stvar koju možete da uradite za svoje usne. To je zato što, tokom noći, naša koža ulazi u “funkciju” obnavljanja – popravku bilo kog “oštećenja” koje je nastalo tokom dana (kao što je suvoća) i regeneraciju ćelija. Nekako nanošenjem hidratantnih proizvoda – tretmana sa hranljivim materijama, poput chia putera na usne, doprinosite njihovoj hidrataciji.

Preuzeto: 24sedam

Foto: Profimedia

Tagovi:
Pročitajte još: