Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Brisače ne morate uvek da menjate: Možete jednostavno da ih sredite i uštedite novac

Brisači

Kada brisači na automobilu ne funkcionišu kao ranije, iza njih ostaje trag vode, ili prilikom brisanja preskaču deo stakla.

Ovo, naravno, utiče na sigurnost u vožnji, što je apsolutni znak da je vreme da zamenite brisače. Ipak, to ne mora uvek da bude slučaj. Umesto da potrošite veći novac na zamenu, uštedite takozvanim narezivanjem metlice.

Narezivanje metlice nije uvek opcija, jer ukoliko su gumice brisača već lomljive ili tvrde – moraćete da ih zamenite, piše Revija HAK.

Za narezivanje će vam biti potreban poseban nožić, pa bi najbolje bilo da posetite neku specijalizovanu radnju gde će vas radnici uputiti u model koji vam je potreban.

Pre rezanja, brisače je najbolje preklopiti ili potpuno rastaviti, a zatim očistiti gumu krpicom koju ste prethodno navlažili vodom u koju ste razmutili deterdžent.

Rezanje je najbolje obaviti na sobnoj temperaturi, jer je guma tada mekša.

Kako se vrši rezanje?

Laganim pritiskom provucite nož duž brisača i koristite makaze da odsečete ivicu koja obično ostaje iza podrezivanja, savet je nemačkog autokluba (ADAC). Ukoliko ne izvedete dobro celu proceduru brisač vetrobrana može uveliko da pogorša rezultat brisanja.

Ipak, narezivanje, naravno, nije beskonačno i uglavnom bi nakon drugog puta trebalo da kupite nove metlice.

Tagovi:
Pročitajte još: