fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Brnabić: “Opozicija nema prave informacije ni kada govori o Aleksinom zakonu.”

Ana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je žaljenje što opozicija nema prave informacije kada upućuje kritike na račun vlasti, posebno u slučaju Aleksinog zakona.

„Većinu stvari predviđenih Aleksinim zakonom mi smo predložili i usvojili i prošli su Narodnu skupštinu. Ako treba razgovarajte lično sa Draganom Ćorić, autorom zakona i ona će vam reći da smo usvoji čitav niz odredbi … jedino što je ostalo neispunjeno je dečiji ombudsman“, rekla je premijerka u parlamentu.

Brnabić je naglasila da su to osetljive i ozbiljne stvari da bi se o njima pričalo na način na koji opozicija to čini.

„Vi ste poslanici zato predložite zakon o dečjem ombudsmanu, najveći deo iz Aleksinog zakona usvojili smo kroz izmene i dopune relevantih zakona, tako da smo i to više manje završili“, rekla je ona povodom Aleksinog zakona – što je neformalni naziv za skup dopuna i izmena nekoliko zakona koji se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja u školama, a nastao je nakon samoubistva Alekse Jankovića (14) u Nišu.

Na sednici o Izveštaju Vlade o bezbednosnoj situaciji u zemlji, nakon masovnih ubistava u školi na Vračaru i u Mladenovcu predsednica Vlade Srbije naglasila je i da neće trošiti vreme da ponavlja da sistem nije zakazao, jer svaki put kada to govori oživljava tragediju.

„Ne znam da li niste bili prisutni ili niste slušali ili baš vas briga ili je to potlička floskula koju ponavljate da me napadnete. Rekla sam kao i predsednik Aleksandar Vučić da u tom slučaju sistem nije zakazao, nisam rekla da ceo sistem upošte nikada nije zakazao, jer svaki sistem može da zakaže kao i svaki čovek što može da zakaže ili zbog objektivnih ili subjektivnih razloga“, rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da je istraga pokazala da nije zakazao ni centar za socijalni rad, ni obezbednje, … nije bilo vršnjačkog nasilja nad maloletnim ubicom koga su drugovi divno prihvatili.

Tagovi:
Pročitajte još: