fbpx
9°C
Clear sky

Budimo humani! Pomozimo lečenje Apatinca Aleka Ištokova

U apatinskim marketima „Maksi“ i „Idea“ Crveni krst Apatin postavio je kutije za prikupljanje novčanih priloga građana za pomoć u lečenju četvorogodišnjeg Aleka Ištokova iz Apatina.

Alek je prevremeno rođen dečak u 24. nedelji gestacijske trudnoće. Trenutno ima nepune četiri godine, a usled prevremenog porođaja, kod ovog dečaka je došlo do komplikacija i to teškog krvarenja mozga, zbog čega mu je ugrađen VP šant. Zbog velikog oštećenja mozga pati od epilepsije i ustanovljena mu je dijagnoza cerebralne paralize. Iza Aleka je nekoliko operativnih zahvata.
Pošto je bio u inkubatoru, oči mu nisu dostigle potrebnu zrelost, stoga ima probleme sa vidom. Dečak ne žvaće, pa ima problema i sa govorom, ne sedi, ne puzi i ne hoda.

Novčana sredstva su Aleku potrebna za specijalističke preglede, operativne zahvate, fizikalne, logopedske, defektološke i somatopedske tretmane. Novac je neophodan i za oligofrenologa, lekove ortopedska pomagala, smeštaj i putne troškove.

Žiro račun na koji mogu da se uplate sredstva je 160-6000001131241-65 Iz apatinskog Crvenog krsta pozivaju sugrađane da, u skladu sa svojim mogućnostima, učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Takođe, našem Aleku možemo pomoći i slanjem sms poruke. Dovoljno je da ukucate 1066 i pošaljete na broj 3030. Pomozimo našem sugrađaninu da ima lepše i srećnije detinjstvo!

Tagovi:
Pročitajte još: