Carinik uzimao 600 evra po autobusu, pa otkriven

Novosadska policija uhapsila je D.B, carinskog službenika na Graničnom prelazu Bezdan, kao i vozača autobusa D.L. zbog sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita, saopštio je MUP.

D.B. se sumnjiči da je od D.L. primao 600 evra kako ne bi obavio carinsku kontrolu putnika i autobusa koji je vozio za Italiju, što je bio dužan da učini.

Takođe, zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita krivična prijava biće podneta i protiv 26 putnika zbog sumnje da su po prethodnom dogovoru skupili 600 evra kako bi podmitili carinskog službenika da ne obavi kontrolu.

U saopštenju policije se precizira da se D.L. sumnjiči da je od putnika autobusa, koji je saobraćao na relaciji Italija – Srbija, skupio 600 evra koje je dao carinskom službeniku i na taj način posredovao pri podmićivanju.

Od putnika je privremeno oduzeta roba nad kojom nije izvršena carinska kontrola.

Akciju hapšenja su izveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

D.B. i D.L. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju pomenutog tužilaštva.

Izvor/foto: dnevnik.rs