Čeone rampe na Koridoru 10 kod Naisa i Doljevca ukidaju se najkasnije do januara

Dve čeone naplatne rampe, kod Naisa i kod Doljevca, biće zatvorene do kraja ove godine ili najkasnije u januaru 2020. godine. Na ovaj način će se saobraćaj na autoputevima kroz Srbiju odvijati mnogo brže, a više neće biti ni zastoja, piše Politika.

Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je i znatno bolje uslove i efikasniji kompletan promet automobila, autobusa i teretnih vozila kroz Srbiju.

Na Koridoru 10 kroz Srbiju, južno od Beograda, ostaće samo tri čeone rampe: kod Vrčina, zatim kod Preševa i kod Dimitrovgrada. Naplata putarine za sva motorna vozila obavljaće se na naplatnim stanicama na levoj i desnoj strani duž Koridora 10, koje su na izlazima sa autoputa za svaki grad od glavnog grada do juga Srbije i Preševa, odnosno do srpsko-bugarske granice i Dimitrovgrada na istoku.

Ovoga leta počinje izgradnja četiri nove naplatne stanice oko Niša. Jedna od njih, na ulazu u Niš sa severa iz pravca Beograda, između Trupalskih šuma i prvog skretanja sa autoputa prema niškom aerodromu Konstantin Veliki već se uveliko gradi.

Foto: bibiphoto/shutterstock.com

Preuzeto: eKapija