Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Četvrti krug konkursa za vojvođanske Mađare

Fondacija “Prosperitati” otvorila je danas četvrti konkursni krug, koji je namenjen za podršku preduzetnicima i kupovinu zemlje i kuća, izjavio je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Pastor je na konferenciji za štampu održanoj u Subotici, kojoj je prisustvovao i Levente Mađar, zamenik ministra spoljnih i spoljnotrgovinskih poslova Mađarske, koji se osvrnuo na dosadašnja zalaganja i rezultate Fondacije.

Na konferenciji za novinare je o investicijama u poljoprivredi sa predstavnikom fondacije “Prosperitati” Balintom Juhasom ugovor potpisao generalni direktor OTP banke u Srbiji Predrag Mihajlović.

Predsednik SVM Ištvan Pastor je izjavio da se na novom raspisu očekuju srednja preduzeća sa obimom razvojnih projekata od 50 do 500 hiljada evra.

Postojaće mogućnost kupovine zemlje i kuća.

Među konkursima postoje i dva koja već traju, radi se o kupovini kuća i zemlje, ali se sada radi o sasvim drugoj koncepciji, to su sada krediti i razvojni programi za srednja preduzeća.

Razvojni program Saveza vojvođanskih Mađara je Vlada Mađarske podržala sa preko 60 milijardi forinti (oko 200 miliona evra), preneli su lokalni mediji.

Izvor: www.q-media.rs

 

Tagovi:
Pročitajte još: