Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Ciklus filmova „55 godina Praške škole“ naredna tri dana u Velikoj Sali KC „Laza Kostić“

digitalni bioskop

U Velikoj sali KC „Laza Kostić“ Sombor, večeras je projekcijom filma „Varljivo leto ’68“, reditelja Gorana Paskaljevića, počelo emitovanje ciklusa filmova kojim se obeležava 55 godina Praške škole.

Kako je istakla direktorka KC „Laza Kostić“, Vesna Šašić, ovo je na neki način ostvarenje sna da Sombor dobije digitalni bioskop:“Zahvaljujem se svim sugrađanima na velikoj inspiraciji i na vetru u leđa koji su nam dali da počnemo da ostvarujemo naš san. Naravno, zahvaljujem se našem gradonačelniku Antoniju Ratkoviću i predsedniku Skupštine Zoranu Rusu, koji su nas sve vreme podržavali u ovoj inicijativi“, rekla je Šašić.

U petak će somborska publika imati priliku da vidi projekciju filma „Nešto između“, Srđana Karanovića, dok je subota rezervisana za kultni jugoslovenski filmski hit Gorana Markovića „Nacionalna klasa“.

Sve projekcije počinju u 19 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mera, a ciklus filmova „55 godina Praške škole“ realizuje KC „Laza Kostić“, u saradnji sa Mrežom kinoprikazivača Srbije.

Tagovi:
Pročitajte još: