fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Čizkejk sa pistaćima

Čizkejk sa pistaćima

Sastojci:

Biskvit:

  • 125 grama putera
  • 240 grama sitnog keksa

Krem od pistaća:

  • 240 g neoljuštenih neslanih pistacija
  • 140 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 60 ml vode
  • 60 ml suncokretovog ulja

Krem od sira:

  • 3 jaja
  • 600 grama neslanog sira (kremastog)
  • 1 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera

Glazura:

  • 2 pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema: 

Krem od pistaća: Očišćene pistacije prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje 15 minuta. Nakon što su malo omekšali, ocedite ih i malo prebrišite da skinete kožicu (ne morate potpuno). Stavite pistacije u blender i blendajte ih 5-10 minuta uz malo pulsiranje. Kada vidite da počinje da liči na smesu, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i prstohvat soli. Na kraju dodajte ulje i vodu i ostavite da se sve dobro izmeša. Dobija se nešto manje od 500 grama kreme. Sve to možete iskoristiti u čizkejku ili deo ostaviti u frižideru i pojesti sa sladoledom od vanile ili palačinkama.

Biskvit: Uključite rernu na 170 stepeni da se zagreje. Keks samleti. Otopite maslac i pomešajte sa keksom da se sjedini. Na dno kalupa za torte stavite papir za pečenje i ravnomerno rasporedite smesu od biskvita i maslac. Lagano pritisnite i stavite u rernu na pet minuta.

Krema od sira: Odvojite belanca od žumanaca. Od belanaca praviti sneg: prvo na maloj brzini dok ne počnu da lagano pene, pa pojačajte brzinu i mešajte dok se ne stisnu i dignu. Sir, šećer, vanilin šećer i kremu od pistaća umutiti u žumanca. Kada se sjedini, obavezno rukom umešajte sneg od belanaca, polako i nežno dok se ne sjedini, tako da ostane „lagano“. Ravnomerno stavite preko keksa i vratite u rernu na 175 stepeni na 15 minuta, a zatim smanjite na 160 stepeni i pecite još 10 minuta.

Glazura: Miksajte pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer dok se ne sjedine. Posle pečenja ravnomerno rasporedite kašikom. Vratite u isključenu rernu još 15 minuta. Idealno bi bilo ostaviti preko noći u frižideru da se lepo ohladi, ali minimum pet sati da se lepo stegne pre sečenja.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: