Članovi SBK Mladost učestvovali na dva takmičenja proteklog vikenda

Takmičari Sportskog borilačkog kluba “Mladost” iz Odžaka učestvovali su proteklog vikenda na Kupu Srbije u karateu za nade, kadete, juniore i seniore u Beogradu, kao i na Otvorenom prvenstvu Beograda “Beogradski ratnik” u vušu kung fu sportu.

Kup Srbije u karateu i Memorijal “Slobodan Vučinić” održan je 2. decembra u Sportskom centru “Voždovac” na Banjici u organizaciji Šotokan karate saveza Srbije i KK “Slobodan Vučinić” iz Beograda. Učestvovalo je 660 takmičara iz 85 klubova.

Za SBK “Mladost” nastupilo je osam takmičara, koji su plasman izborili nastupom na Kupu Vojvodine. U deset pojedinačnih i jednoj ekipnoj kategoriji osvojili su ukupno osam medalja.

Zlato su osvojili: Danilo Ranđelović – juniori borbe -70 kg, Marko Prodanović – kadeti kate i ekipa ženskih nada – borbe. Srebro je pripalo Milanu Prodanoviću – veterani kate, dok su se bronzom okitili sledeći takmičari: Boris Segedi – seniori kate, Boris Segedi – seniori borbe -75 kg, Filip Livaja – kadeti borbe +65 kg i Anđela Jovanović – ženske nade borbe +42 kg.

Na takmičenju “Beogradski ratnik” u vušu kung fu sportu koje je održano 1. decembra u OŠ “Ujedinjene nacije” na Ceraku, učestvovalo je 120 takmičara iz 25 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Tri borca predstavljala su SBK “Mladost”, Ajredin Ajeti koji je osvojio zlato u kategoriji seniora -80 kg, Anđela Jovanović kojoj je pripalo najsjajnije odličje u konkurenciji kadetkinja -52 kg i Danilo Ranđelović koji se okitio bronzom u kategoriji juniora -70 kg.

Izvor: Radio Odžaci