fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Čokoladni mus

Čokoladni mus

Sastojci:

• čokolada (najmanje 60% kakaa)
• 3 jaja (odvojeno belance i žumance)

Priprema:

Otopite čokoladu na pari u velikoj činiji. Umešajte žumanca u otopljenu čokoladu. Umutite belanca u čvrsti (ali ne prečvrsti) sneg.

Polako spojite čokoladu i šam: malo po malo šama stavljajte u posudu sa čokoladom.

Nemojte miksati ni mešati, samo preklapajte belance čokoladnom smesom. Ako na ovaj način staljate sneg u čokoladu, dobićete homogenu smesu. Sipajte smesu u šolje ili činije u kojima ćete poslužiti krem.

Staviite u frižider da se ohladi na četiri sata pre posluženja.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: