Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čonoplja kod Sombora zavijena u crno! Nastradali majka i sinovi, otac nem od tuge i bola: “Da mi je barem jedan ostao živ”

Crna hronika

Četiri dana posle stravične nesreće u kojoj su u Okučanima u Hrvatskoj nastradali Duško (35), njegov brat Damir (38) i njihova majka Radmila Perić (54), rodbina i prijatelji ispratili su ih juče na večni počinak.

Udes se dogodio u petak oko 15 časova kod Okučana, kada je na njihov automobil “reno” naleteo kamion hrvatskih registracija. Od siline udarca svi troje su odmah podlegli povredama. Hrvatska policija je odmah pokušala da preko kolega stupi u kontakt sa njihovim najbližima.

Uslovi za vožnju nisu bili idealni, jer je ceo dan padala kiša.

Testovi su pokazali da vozač kamiona Armin B. (25), inače državljanin Bosne i Hercegovine, nije bio pod uticajem alkohola. Ipak, upućen je u bolnicu na dodatnu kontrolu.

On je kamionom vukao i prikolicu za prevoz vozila, a želeo je da siđe s auto-puta. Nakon lekarskog pregleda, on je priveden i protiv njega je podneta krivična prijava.

Prema rezultatima istrage, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona želeo da skrene levo, ali nije prilagodio brzinu kretanja, zbog čega je vozilom prešao u suprotnu traku, kojom je išao automobil za čijim volanom je bio Damir.

Kamion je prvo udario u zaštitnu ogradu, a onda je zadnjim delom zakačio prednji deo automobila. Kako je nastavio da se kreće nekontrolisano, udario je i zadnji deo vozila.

– Danima smo već u šoku. Moja sestra Ivana i njen svekar zanemeli su od bola – kaže Vanja, Duškova svastika.

Vanja kaže da su Damir i Duško sa majkom u petak krenuli u Bosnu da obiđu kuću Radmiline pokojne majke, koja je preminula pre nepunih godinu dana.

– Njena želja je bila da to domaćinstvo ostavi unucima – kroz suze priča Vanja, dodajući da Duško i Ivana nemaju decu, a da se Damir nije ženio.

– Čika Čedomir po ceo dan jeca i jedino što izgovara jeste: “Da mi je bar jedan sin ostao živ”.

Izvor: Alo

Tagovi:
Pročitajte još: