Crveni krst Kula će obeležeti Svetski dan prve pomoći 14. septembra

Crveni krst Kula u narednom periodu realizuje razne aktivnosti. Prva koja nam predstoji je obeležavanje Svetkog dana prve pomoći koji je u subotu 14. septembra, u okviru kojeg će Crveni krst Kula u saradnji sa OŠ „Isa Bajić“ i OŠ „Petefi brigada“ ugostiti učenike petog razreda koji su zainteresovani da formiraju ekipe podmlatka prve pomoći i da sledeće godine sa njima prvi put učestvuju na takmičenju iz prve pomoći, rekla je Neda Rajačić, sekretar Crvenog krsta Kula.

Ona je najavila još akcija sa školama, kao što je bezbednost dece u saobraćaju, Trka za srećnije detinjstvo, koja je humanitarnog karaktera kao i obeležavanje Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima. Pored akcija sa školama,

Crveni krst Kula realizuje i obuke u prvoj pomoći za zaposlene i to osnovnu koja je namenjena svim zaposlenima i koja traje 6 školskih časova i napredna obuka koja je namenjena zaposlenima na radnim mestima sa povećanim rizikom i traje 12 školskih časova. Takođe, iz Crvenog krsta Kula su pozvali sve dobrovoljne davaoce krvi da se odazovu još jednoj akciji i daju krv 19. septembra od 8 do 12 časova u Crvenki. U prostorijama Mesne zajednice mogu popuniti formulare, a transfuziomobil će biti postavljen preko puta.