Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čuvari dobre energije: Naši stari nikada nisu bacali ovih pet stvari iz svog doma

Sat

U narodu postoje brojna verovanja koja se tiču doma, kuće i ognjišta. Sa željom da zadrže mir i sreću, a privuku blagostanje, ljudi su poštovali određene običaje, a neki su se zadržali i dan danas.

Tako naši stari kažu da određene predmete iz kuće nikako ne bi trebalo da bacate.

I dok postoje neki kojih je poželjno rešiti se što pre, smatra se da ovi predmeti čuvaju dobru energiju u domu.

Zbog toga se trudite da ovih pet stvari nikada ne bacate iz kuće.

Hleb

Hleb se u mnogim kulturama, pa i kod nas, smatra svetom hranom. Simbolizuje sreću i blagostanje, pa je zabranjeno bacati ga. Bolje je osušiti ga i mrvice dati pticama, nego bacati komade hleba.

So

So se tretira isto kao hleb. Pored toga, ne savetuje se da je pozajmljujete nikome, jer tako blagostanje izlazi iz kuće.

Fotografije

Možete uništiti samo one fotografije koje prikazuju vaše neprijatelje i to pod uslovom da niste sa njima na slikama. U suprotnom, rizikujete da privučete bolesti i druge probleme.

Sat

Sat je energetski povezan sa vlasnikom i možete ozbiljno nauditi osobi čiji sat uništite. Možete baciti samo one satove koji se ne mogu popraviti.

Novčanik

Novčanik je finansijski talisman, pa čak i ako je bezvredan, nemojte ga bacati. Kad kupite novi novčanik, držite ga nekoliko dana u kući, a zatim u njega prebacite postepeno nešto novca, polako prekidajući vezu sa starim novčanikom. Držite ga u kući koliko god možete.

Tagovi:
Pročitajte još: