Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Da li beba može da bude alergična na majčino mleko?

Dojenje

Kada beba plače, dobije osip i ima probleme sa gasovima roditelji se odmah uspaniče šta je muči.

Ukoliko se to posebno dešava nakon dojenja, onda ćete se sigurno pitati da li je problem u vašem mleku. Ako vas brine da li je možda beba alergična na vaše mleko, odgovor je jednostavno – ne.

Ono je previše blago da bi izazvalo neku vrstu alergije, a i brojna istraživanja su pokazala da dojenje čak čuva dete od alergija i ključno je za izgradnju imunog sistema.

Međutim, ako i dalje primećujete burne reakcije nakon hranjenja onda postoji mogućnost da se ipak pojavi alergija, ali ne zbog mleka. Bebe ponekad mogu imati osetljivost na mikroskopske čestice hrane koje se “ušunjaju” u vaše mleko u roku od 30 minuta nakon jela i zadržavaju se satima.

Te osetljivosti ponekad mogu stvoriti velike probleme. To može dovesti do ekcema i grčeva. Ali istina je da ova pojava nije baš česta. Izveštaji pokazuju da samo dve ili tri od 100 beba koje su isključivo dojene pokazuju alergijsku reakciju.

Iako su retke, alergije na hranu i osetljivost kod novorođenčadi su pitanja koja treba shvatiti ozbiljno. Zato je važno znati znakove alergijske reakcije.

Neki od simptoma da dete ima alergijsku reakciju su:

1. Povraćanje

2. Grčevi

3. Dijareja

4, Temperatura

5. Osip

6. Curenje iz nosa

U tom slučaju se obavezno obratite pedijatru da bi se ustanovilo šta bebi izaziva alergijsku reakciju.

Tagovi:
Pročitajte još: