Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Da li ste spremili šećer i vodu? Ovo će biti cena iPhone 15 – skuplji čak i od MacBook Pro laptopa

Telefoni

Očekuje se da će Appleov najskuplji iPhone 15 model postati kompanijin dosad najskuplji telefon, sa cenom koja će premašiti 2.000 dolara.

Prema informacijama insajdera iz industrije, iPhone 15 Pro Max sa 2TB skladišnog prostora biće dostupan po ceni od 2.099 dolara, što značajno prevazilazi cenu ulaznog modela 13-inčnog MacBook Pro laptopa (1.299 dolara).

Printscreen/Apple
Da bismo stekli bolji uvid u porast cena, prošlogodišnji iPhone 14 Pro Max sa 1TB skladišnog prostora startovao je sa cenom od 1.599 dolara.

Osim impresivnog skladišnog kapaciteta od 2TB, ovaj novi vrhunski iPhone će, kako se šuška, imati premijum izgled sa obradom od titanijuma, unapređenim kamerama i moćnim novim čipom.
Izvori sugeriraju da će Apple predstaviti iPhone 15 12. septembra, iako je moguće da će verzija Pro Max biti isporučena tek u oktobru zbog izazova u lancu snabdevanja.

Prema BGR izveštaju, cene su porasle zbog povećanja maksimalnog skladišnog kapaciteta na 2TB. Terabajt je jednak 1.024 gigabajta, što može da primi veliku količinu podataka, kao što je 555.555 JPEG slika.

Iako informacije nisu zvanično potvrđene, šuška se da će iPhone 15 Pro Max biti dostupan i sa standardnim kapacitetima od 256GB, 512GB i 1TB.

Očekivanja su da će se ovaj novi model istaknuti kamerom sa 10x optičkim zumom, zahvaljujući periskopskim sočivima. Pored toga, moguće je da će se prelazak na titanijum za kućište osim što će pružiti premijum izgled, doprineti i lakšem i izdržljivijem uređaju.

Ipak, moguće je da će izazovi sa nedostatkom senzora odložiti isporuku iPhone 15 Pro Max modela za nekoliko meseci nakon lansiranja u septembru.

Tagovi:
Pročitajte još: