Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Da li znate čemu služi žuta traka posred pelene za bebe?

Beba i presvlačenje

Ako ste roditelji prvi put, sigurno su vam mnoge stvari u vezi beba nepoznate. Ali ne brinite, svi uče iz iskustva i vaše znanje i razumevanje beba se iz dana u dan povećava, i sve ste sigurniji u sebe. Posle nekoliko meseci kada pogledate unazad može vam se činiti da su prvi dani toliko laki bili, ali da je vaš stres bio na maksimumu. Ne brinite, i to je normalno.

Baš zbog toga donosimo vam trik sa pelenama koji će vam olakšati da u nađete pravi trenutak u kom treba da presvučete svoju bebu. Nema bespotrebnog bacanja čistih pelena, a ni bebe neće biti duže vreme prljave jer to može da izazove neprijatnu iritaciju kože.

Većina pelena za bebe ima na sebi liniju druge boje (obično je to svetlo žuta) i primetićete je kada čistu pelenu uzmete u ruke. Međuti, posle nekog vremena ta linija će promeniti boju (obično u plavo) a vama možda neće biti jasno šta pelena želi da vam kaže. Beba možda neće pokazivati nikakve znake da se nešto promenilo, ali promena boje na ovoj liniji znači da je vreme da pelenu zamenite jer se ova dovoljno isprljala.

Kako su današnje pelene za jednokratnu upotrebu dobro upijajuće, može se desiti da beba ne oseća nelagodu i ne pokazuje znake da treba da je sredite, ova linija biće vam jasan znak, a evo kako se ona menja:

@nannykellybb Not everyone knows these little tips in the early days, did you? #newmama #newmom #babytips #babytipsandtrick ♬ A-Punk – Vampire Weekend

Tagovi:
Pročitajte još: