Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Da li znate koje su to najposećenije veb-stranice na internetu? Svake sekunde otvaraju se tri nove

Pretraga

Postoje veb-stranice koje i vi svakodnevno otvarate, a da o tome i ne razmišljate. U mreži ih ima više od milijardu aktivnih, a tri nove se pokreću svake sekunde.

Šta mislite koje su najposećenije? I u pravu ste ako mislite da među njima ima i društvenih mreža.

Prema podacima platforme za dizajn i razvoj veb-stranica, Siteefy, oko 10.500 veb-stranica se pokrene svakog sata u čitavom svetu, 175 stranica svakog minuta i tri stranice svake sekunde.

Među veb-stranicama širom sveta, 18 odsto (gotovo 202 miliona) se aktivno koristi, a oko 252.000 novih veb-stranica kreira se svaki dan.

Na osnovu podataka sa similarweb.com, “google.com” je najposećenija stranica na svetu, a slede je “youtube.com”, “facebook.com”, “instagram.com” i “twitter.com”.

Kada je u pitanju prosečno trajanje poseta, korisnici provode oko 10 minuta i 38 sekundi na Googleu, 20 minuta i 25 sekundi na YouTubeu, 10 minuta i 43 sekunde na Facebooku, osam minuta i 22 sekunde na Instagramu i 10 minuta i 47 sekundi na Twitteru.

Prema podacima nemačke kompanije za prikupljanje podataka Statista, u aprilu je 64,9 odsto (5,18 milijardi) svetske populacije koristilo internet, a 59,9 procenata (4,8 milijardi) društvene mreže.

Severna Evropa ima najviše stope pristupa u svetu. Zemlje s najvećim pristupom internetu su Norveška, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, sve od 99 odsto.

Azija prednjači po broju korisnika interneta s 2,93 milijarde, a sledi je Evropa sa 750 miliona korisnika, piše Anadolu.

Tagovi:
Pročitajte još: