fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Da se kuća ne oseća na hranu: Redovno održavajte filter aspiratora čistim uz ovaj provereni trik

Kuhinja

Čišćenje filtera, ali i spoljašnosti kuhinjskog aspiratora je važan korak u održavanju funkcionalnosti i higijene u vašoj kuhinji. Filteri za kuhinjske nape igraju ključnu ulogu u uklanjanju masnoće, dima, mirisa i drugih nečistoća iz vazduha tokom kuvanja.

Redovno čišćenje ovih filtera osigurava da vaš aspiorator ostane efikasan i da mu produžava vek trajanja. Evo nekoliko koraka o tome kako pravilno očistiti filtere kuhinjskih napa.

1. Isključite aspirator – Pre nego što počnete sa čišćenjem, uvek isključite napajanje da biste izbegli povrede.

2. Uklonite filter – Filteri za kuhinjski iaspirator se uglavnom nalaze unutar kućišta ispod poklopca ili rešetke. Pažljivo ih uklonite.

3. Prethodno čišćenje – Pre temeljnog pranja filtera, preporučuje se da uklonite veće ostatke i masnoću s cele površine aspiratora. To možete učiniti pomoću deterdženta i truleks krpe.

4. Operite filter – U veliku posudu sipajte dve llitre ključale vode i ubacite pola čaše sode bikarbone. Potopite filter i osatavite deset minuta. Potom ga operite deterdžentom.

5. Temeljno osušite – Nakon pranja, temeljno isperite filtere čistom vodom da biste uklonili sve ostatke sapuna. Ostavite ih da se potpuno osuše pre nego što ih vratite u aspirator

Koliko često treba prati filtere

Preporučuje se da redovno proveravate stanje filtera i čistite ih najmanje jednom mesečno, u zavisnosti od intenziteta kuvanja u vašoj kuhinji.

Tagovi:
Pročitajte još: